> ИлюстрацияЗдравейте, казвам се Светлана Стоянова и съм от Варна.Също така

...
> ИлюстрацияЗдравейте, казвам се Светлана Стоянова и съм от Варна.Също така
Коментари Харесай

Варненка: Месеци чакаме помощ по програмата Запази ме, тя въобще съществува ли и за кого?

 > Илюстрация
" Здравейте, казвам се Светлана Стоянова и съм от Варна.

Също по този начин съм една от тези хиляди българи, които чакат погашение по програмата " Запази ме ". Още в самото начало на настоящото затваряне на бизнеси, през края на ноември, аз, през моя шеф съм кандидатствала по програмата и досега не съм получила и един лев.

Държа да подчертая, че към този момент са минали два месеца и неналичието на доходи съществено се отразява на мен и моето семейство. Също по този начин обясненията на министър Деница Сачева, по кое време ще стартират изплащанията се разминават с действителността за елементарния чиновник.

Говори се единствено за компенсации за бизнеси от вида на заведения за хранене и питейни заведения, молове, а за нас - елементарните хора никой не пита и никой споделя.

Никой не споделя и какво ще стане откакто изтече този период от два месеца, за който господин Бойко Борисов сподели, че ще изплащат компенсации по програмата " Запази ме ", а затварянето за някой бизнеси може да продължи и след 31 януари. Тогава с нас какво се случва? ", гласи писмото на нашата читателка. 

Репортерска инспекция на Varna24.bg в Агенцията по заетостта откри, че всеки може да ревизира дали компанията, към която е работил е утвърдена или не е утвърдена за подкрепяне на страницата на. Там са посочени и всички условия и нови правила, съгласно които страната ще подкрепя затворените бизнеси.  В случай, че дадената компания е утвърдена, би трябвало работодателят да подаде нужните документи и в период до 5 календарни дни средствата да бъдат преведени, изясни общителна служителка. 

Остава въпросът какъв брой от компаниите, кандидаствали по мярката " Запази ме " са били правилни като работодатели и са осигурявали съответно своите служащи, които към този момент месеци стоят без приходи и са на ръба на мизерията и отчаянието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР